E-commerce

E-commerce

Wat is e-commerce?

E-commerce (elektronische handel) staat voor het kopen en verkopen van goederen en diensten via een elektronisch medium, in de ruime betekenis van het woord. Online verkoop van goederen en diensten via het world wide web is de bekendste vorm.

Webwinkels stijgen elk jaar in populariteit en meer dan ooit laten mensen zich verleiden tot online-aankopen. E-commerce kan echter ook vele juridische vragen opwerpen, gaande van internationaal privaatrechtelijke kwesties, BTW-kwesties, privacyregelgevingen, intellectuele eigendomsrechten en aansprakelijkheid.

Jurdische scan (kwaliteitslabel)

En net daarom is er MyLabel. deJuristen voert een juridische scan uit van uw webwinkel of website en controleert daarbij of uw website voldoet aan de Wet persoonlijke levenssfeer, de verplichtingen bij een verkoop op afstand en elektronische overeenkomsten (WHPC), de algemene- en privacyvoorwaarden. Wanneer uw webwinkel in orde wordt bevonden verkrijgt u een kwaliteitslabel van deJuristen die bestaat uit een grafisch teken dat u kan aanbrengen op uw website, met gepersonaliseerde URL naar onze database (voorbeeld). Dit creëert een geruststelling voor uw klanten. Lees meer over het deJuristen Kwaliteitslabel.

Algemene voorwaarden

Uiteraard spelen ook hier de algemene voorwaarden van een grote rol. Vaak zullen zij als beslissend aanzien worden bij een interpretatie van een geschil op voorwaarde dat zij toegankelijk, duidelijk en rechtmatig zijn. Wanneer een webwinkel niet in overeenstemming is met de geldende (en vaak complexe) regelgeving kan dit leiden tot zware financiële gevolgen. Speel op zeker en laat uw webwinkel evalueren. Lees meer

Privacystatement

Privacy wordt een steeds grotere zorg van consumenten. De vraag welke bedrijven en op welke manier men omgaat met vaak gevoelige informatie is een vraag die iedere e-consument bezighoudt. Indien u als webwinkel niet precies aangeeft hoe u informatie verzamelt en met welke doeleinden dit precies gebeurt, kan dit lijden tot ernstige reputatieschade van uw e-commerce, om nog maar te zwijgen van de strafrechtelijke repercussies van deze nalatigheid. Neem daarom uw voorzorgen en laat uw privacystatement op maat ontwerpen. Lees meer.

 

E-commerce is niet meer weg te denken uit het dagdagelijks (shopping-)leven. Maar er schuilen heel wat gevaren. E-commerce situeert zich dikwijls in een complexe omgeving waarin verschillende internet functionaliteiten gebruikt worden. Bij het opzetten van een effectief en veilig e-commerce systeem is het uitermate belangrijk de complexiteit adequaat te beheren. De risico’s verbonden aan deze Internet diensten zouden eerst degelijk beheerd moeten worden vooraleer een e-commerce systeem te implementeren. deJuristen helpt u bij het inschatten van de risico’s, en geeft advies op domeinen als datatransmissie, authenticiteit, beschikbaarheid en betalingen. De opmaak van een strategische planning, een risicoanalyse en het opzetten van de juiste beveiligingsstrategie voorkomen heel wat latere problemen.

Terug naar boven.


 

E-commerce kort

U kan bij deJuristen terecht voor al uw juridische vragen rond e-commerce. Wij bieden allereerst een juridische scan aan waarna uw webwinkel een persoonlijk kwaliteitslabel toegekend krijgt. Verder kan u bij deJuristen algemene voorwaarden, privacyvoorwaarden en een evaluatie van uw mailing(s) bekomen.