ASP/SaaS

ASP/SaaS overeenkomsten

ASP betekent Application Service Providing en wordt ook wel SaaS (Software as a Service) genoemd.

De Application Service Provider is een onderneming die de mogelijkheid aanbiedt om bedrijfssoftware te gebruiken via internet. De klant hoeft hiermee geen dure software aan te kopen en betaalt enkel voor het eigenlijke gebruik. De software wordt dus ook niet lokaal geïnstalleerd, gezien men toegang krijgt via het internet. Software as a Service (SaaS) is een nieuwe vorm van ASP. Verschil met SaaS is dat de end-user gebruik maakt van de software via een webbrowser (Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome, ...). Bovendien kan de leverancier vanaf één centrale plek updates en upgrades doorvoeren.

Gezien de gegevens niet meer lokaal bewaard worden, is een ASP/Saas contract van levensbelang, zeker met betrekking tot privacybescherming. Anno 2010 wordt Cloud Computing steeds populairder zodat duidelijke afspraken met de leverancier over diens verantwoordelijkheid met betrekking tot dataverlies, privacy etc. een absolute noodzaak worden. Neem contact op voor meer informatie.


ASP/SaaS

ASP/SaaS houdt in dat men software kan gebruiken via internet, en enkel dient te betalen voor het gebruik ervan. Men hoeft de software dus niet meer lokaal te installeren. Anno 2010 wordt Cloud Computing steeds populairder zodat duidelijke contracten een noodzaak worden.Contacteer ons.